Ardei si dovlecei umpluti (de post)

de marcela1979 in Mancaruri de post, 4 Dec 2012 | 8125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei tineri
  • 10 ardei grasi potriviti
  • 3 cepe potrivite
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei kapia verde
  • 2 morcovi potriviti
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr orez
  • bulion 500 ml
  • vegeta,piper
  • 1 lingura de zahar
  • 1-2 foi dafin
  • 50 ml ulei
  • cimbru
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei si dovlecei umpluti (de post):

Ardeiilor li se taie un capacel si se scot cotoarele. Dovleceii se taie in doua si se scoate miezul care e crud si care il vom pune in umplutura.

Zarzavaturile se curata si se toaca. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul kapia tocat marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari, miezul de la dovlecei si ciupercile tocate cubulete mici. Se calesc toate, apoi adaugam orezul spalat. Se caleste un minut orezul apoi punem 300 ml apa si lasam sa fiarba orezul pana se face al dente. Se adauga in tigaie putin bulion, vegeta si piper, cimbru dupa gust. Se lasa sa se raceasca putin compozitia, apoi se umple ardeii si dovleceii.

Intr-o cratita se aseaza ardeii si dovleceii in picioare, se pune peste un sos facut din apa, bulion, sare, piper, zahar si foi de dafin. Se pune un capac si se lasa sa fiarba cam o ora jumatate, pana scade sosul.

Cand este gata se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei si dovlecei umpluti (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sim0na 1

04.12.2012, 22:06

deliciosi!!!

Bya Ralu 1

05.12.2012, 00:10

marcela1979 1

05.12.2012, 01:53

va multumesc tuturor pentru aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez si ciuperci